top of page

Pluto og Haumea kvadraten

Fødslen af en ny æra?


Det astrologiske nytår den 20. marts i år falder sammen med en EKSAKT kvadrat mellem Haumea og Pluto i 1°40' Skorpion/Vandbærer.


Det er den 5. ud af 13 eksakte kvadrater, som finder sted i perioden 2022-2028.


Så kvadraten er i sig selv ikke unik, men med det markante aftryk, må kvadraten siges at være toneangivende for det nye år.


Hvad skal have nyt liv og hvad skal 'dø'? synes at være det overordnede tema. Pluto rydder op. Brænder ned til grunden, for at noget nyt kan opstå. Haumea giver liv til det nye. Og alligevel er det jo ikke såre simpelt. For Pluto giver også liv og Haumea kan også slukke for det.


Kvadraten mellem de to er i hvert fald en af flere stærke indikationer på, at vi står på tærsklen til en ny æra. Det kan godt være, at det bliver en hård fødsel (det er jo en kvadrat), men barnet er på vej, så det er lidt for sent med præventionen. Det har vist sig, at kvadraten mellem de to helt konkret også kan handle om retten til liv/død i form af abort, aktiv dødhjælp osv. Men den handler ikke mindst om udvikling (og opgør?) indenfor teknologi, miljø, styreformer, bevidsthed, energi og meget andet.


Med en fremtrædende Haumea i mit horoskop er der ingen tvivl om, at jeg er biased. Vi har det jo som bekendt med, at leve vores horoskop og se verden gennem de briller. Pudsigt nok, spiller Pluto og Haumea også en særlig rolle i IC Instituttets horoskop, hvilket har mærkbar betydning i disse år.


IC Instituttet er, som den første astrologiskole i Norden, født med en Haumea-Pluto konjunktion i 1. hus. Med pioneren Irene Christensen i spidsen kan man sige, at en en ny æra for astrologien og dens udbredelse blev født. Det er derfor også nærliggende, at den aktuelle kvadrat mellem de to dværgplaneter signalerer forandring. Pluto er godt nok løbet i forvejen, siden de mødtes i 1950'erne. Men Haumea er blevet opdaget siden da, og nu gør hun opmærksom på sig selv. Pudsigt nok ca. samtidig med, at det er begyndt at gå op for de fleste, at de nye dværgplaneter, herunder Haumea, ikke er forbeholdt esoterisk (som i Alice Bailey) astrologi - en udbredt misforståelse. Men ligesom med Pluto, der blev opdaget i 1930 og nok for alvor begyndte at blive brugt i de astrologiske kredse i 1950'erne, er det naturligt at bruge lidt tid på at lære nye objekter at kende før man skilter med det.


Har du gjort dig tanker om, hvad kvadraten mellem Haumea og Pluto (som startede i Vægt/Stenbuk i 2022) kommer til at betyde? Del endelig dine tanker!


2 kommentarer

2 Comments


Tænker den måske kan handle om, at vi skal forvandle vores syn på, hvad der egentlig giver os liv. Måske det ikke er det vi tror, måske det livgivende findes i en markant anderledes levevis, og måske det er tid til vi ser vore motiver i øjnene i forhold til at leve det liv vi vælger at gøre. Måske det virkeligt livgivende skræmmer os og kræver mere ro, tid og omsorg end vi føler vi magter eller føler vi kan tillade os.

Like
Replying to

Du formulerer det så smukt! Ja! Det er helt klart også noget, jeg mærker.

Like
bottom of page