top of page

Planeternes aktuelle position 

- et astrologisk øjebliksbillede der, hvor du befinder dig lige nu

 

Udviklet af Laurids Pedersen (software), Johan Hjelmborg og Louise Kirsebom (tydninger)

Vartegn
- astrologiens orakelkort

Moon Clouds

Hvad viser uret?

Uret viser hvordan planeterne står på himlen netop nu og hvordan et horoskop ser ud for øjeblikket. Alt efter hvor du befinder dig, tilpasser det sig efter din placering*. Uret indeholder desuden tilhørende tydningstekster - Vartegn.

Vartegn beskriver øjeblikket set med astrologiske øjne og kan bruges som astrologiens pendant til orakelkort.

 

Er du interesseret i lære at bruge Vartegn? Så læs videre.  

 

Vartegn som din guide

Er du dybt optaget af et bestemt emne eller spørgsmål? Så kan du bruge Vartegn som din guide. Hvis du i det øjeblik, du læser tydningsteksten er optaget af en bestemt problemstilling, et spørgsmål eller en opgave, kan Vartegn bidrage med en relevant kommentar til den aktuelle situation. Det kræver, at du er fokuseret på et bestemt emne. Du skal have en klar intention med at læse tydningen. Hvis du mere eller mindre "tankeløst" kigger på skærmen, vil teksten som regel ikke mening.  Nysgerrighed uden hensigt duer altså ikke.

Astrologien bag tydningerne

Tydningsteksten er udelukkende baseret på hovedaksernes tegnskift og deres aspekter til Sol, Måne og planeter. Hvis du oplever, at der står "Pause" er det fordi der kortvarigt ikke er nogen aspekter at tyde.

Er du interesseret i at vide hvad, der ligger til grund for tydningsteksten, kan du bevæge musen over/ tappe  på tydningslinjen, så vises de astrologiske faktorer ovenover.

Tydningsteksterne bliver løbende opdateret. Du kan se datoen for seneste opdatering ved at klikke på "Vartegn" øverst til venstre.

Spol frem og tilbage

Hvis du vil standse uret og rykke tidspunktet frem eller tilbage, kan du klikke/tappe et sted på dyrekredsen, og trække den rundt. Når du slipper musen, vil uret stå stille med grå baggrund, og du vil se aspekter og tydning. Klik blot på uret for at starte det igen i real-time.

 

*Betydningen af din placering

Når du åbner Vartegn, vil den bruge din computer/telefons placering til at beregne det præcise horoskop. Det betyder noget, hvor du befinder dig -  ca. 4 minutter pr 100 km. Smartphones er meget præcise, mens beregningen kan være upræcis hvis du logger på med wifi/ laptop. Hvis den viste bredde- og længdegrad ikke stemmer overens med din placering, kan du klikke på den hvide knap nedenunder, så åbner en menu, hvor du kan vælge en by i Danmark eller indtaste de præcise koordinater. Her er også en GEM knap, så positionen huskes til næste gang, med mindre du sletter din browsers cookies.

Vartegns oprindelse

Den oprindelige udgave af Vartegn (Wahrzeichen) blev udviklet i samarbejde mellem Johan Hjelmborg, Louise Kirsebom og Laurids Pedersen på en astrologikongres i Schweiz for ca. 30 år siden. Johans bror tegnede til projektet to ravne, der skulle forestille Hugin og Munin fra den nordiske mytologi. Navnet "Wahrzeichen" skulle lede tankerne hen på ældgammel mystik og varselstagning. 

Tydningsteksterne er skrevet af astrolog Louise Kirsebom og er bevidst formuleret kort og enkelt, på basis af udvalgte astrologiske faktorer. De er udviklet og løbende forfinet på baggrund af Louise Kirseboms mangeårige erfaring og ekspertise på området, der er uden sidestykke.

bottom of page