top of page

Udsigt fra niende

Merkur, Solen og 9. hus.

Velkommen til en personlig blog om stort og småt med baggrund i astrologiens univers!


Om mig

Jeg hedder Karsten Flodgaard Zeuthen og er astrolog.


Astrologien har været en stor del af mit liv siden 1993, hvor jeg "faldt over" en astrolog, samtidig med at progressiv Sol og transit Pluto gik hen over min MC/Neptun konjunktion i Skorpionen.


I dag har jeg en klientpraksis og underviser på I.C. Instituttets diplomuddannelse i astrologi udover mit daglige virke som folkeskolelærer. I min fritid er jeg som regel optaget af hund, hest, have og musik, og så er jeg en af de der m.a.m.i.l.´s der uden at brænde benzin af får pulsen op til og fra arbejde stort set hver dag..


Hvorfor "udsigt fra niende"?


Jeg har selv Solen og Merkur i 9. hus, så emner som livsanskuelse og søgen efter mening i tilværelsen har altid stået mit hjerte nær. Et af mine yndlings udtryk er: "Sandheden er som en r.. Enhver sidder på sin egen".


Imidlertid skal vi passe på med ikke at sidde for hårdt og fast, for 9. hus er et bevægeligt hus, der i en eller anden udstrækning bør revideres, udvides og fornyes i forhold til vore erfaringer og input. Vi bør altid stille spørgsmålstegn ved vore overbevisninger, for de danner grundlaget for vores fremtid.


Selvom jeg har en stor kærlighed for hele 9. hus området, må jeg tilstå, at min Måne i 6. hus dog ofte gør, at jeg er begravet i dagligdagens trummerum og glemmer at se det større billede, som 9. hus inviterer til. Men med Solen her er der altid noget, der kalder, inviterer og lokker med grønnere græsgange end 6. hus, der ofte synes lidt leverpostej farvet. Men måske sandheden og eventyret i virkeligheden ligger og lurer i dagligdagen, hvis vi ser på den fra den rigtige vinkel. Måske vi ikke behøver, at rejse ud og væk og ind i kloge bøger for at finde visdom og mening.


Merkur vs Jupiter

Vi lever i en tid hvor Jupiters principper, idealer og søgen efter mening og forståelse synes at drukne lidt i en "merkuriseret" tidsalder af trivialiteter, indtryk og detaljer, samtidig med at Jupiters skygge side har frit spil på diverse medier. Men netop mening, eller måske rettere manglen på mening, synes at være noget, der optager flere og flere. Det er som om vi har mistet fornemmelsen af, at livet er en rejse på vej mod større og større indsigt og meningsfuldhed, og den meningsfuldhed er det op til os selv hver især at grave frem og støve af. For nogle år tilbage skrev jeg nedenstående sang. En eller anden form for Jupiter/9. hus må alligevel have smittet af, selv på en overvejende pessimistisk Stenbukke Ascendant.
Del dine tanker (hvis du har lyst)

Hvis noget af ovennævnte skulle have vakt en lyst i dig til at kommentere, er du hjerteligt velkommen.


De bedste hilsner fra en søgende sjæl

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Saturn Runden

Comentários


bottom of page