top of page

Saturn Runden

En naturlig del af livets cyklus eller et frontalt sammenstødSaturn runden har ofte haft et lidt dårligt ry. Den forbindes med en vis ærefrygt eller i det mindste bare frygt. Mange mennesker oplever imidlertid ikke deres Saturn runde som noget vildt og voldsomt, mens det for andre kan føles som at løbe panden mod muren.


Den første Saturn Runde finder sted omkring 29 års alderen, hvor planeten Saturn - erfaringens og grænsernes planet har gået en runde igennem horoskopet.. Ofte er den imidlertid startet et års tid før med den progressive måne der har gået en runde i horoskopet som en indledning til Saturns cyklus. Den første Saturn runde handler om at blive voksen, om at gå fra et relativt umodent og delvist ubevidst stadie i livet til at tage mere ansvar for eget liv og blive mere bevidst om grænser, struktur og egne fejl og mangler. D.v.s. områder vi må øve os i. Det er tid til at gøre status over vores liv.


Den anden Saturn runde finder sted omkring de 58 år og handler om at træde ind i alderdommen, mens den sidste i slut 80 erne handler om at erkende, at alt har en ende og en dag i nær fremtid skal vi herfra.


Hvorfor er det så, at Saturn runden opleves så forskelligt fra individ til individ? Jeg tænker, det kan hænge sammen med to ting. For det første kan det jo være, at der hos en person optræder mange svære progressioner og transitter, der falder sammen med Saturn runden, mens det for andre ikke er tilfældet. En anden forklaring kan imidlertid også være, at vi hver især er tunet mere ind på visse frekvenser (planet energier) end andre. Mennesker med en fremtrædende Saturn, f.eks. Månen, Solen eller ascendanten i Stenbukken eller i kvadrat eller opposition til Saturn f.eks. vil altid til en vis grad være tunet ind på Saturns frekvens. D.v.s. at alvor, struktur, grænser og ansvar altid er en nærværende energi i deres liv. Når Saturn runden optræder i disse menneskers liv, eller svære Saturn transitter for den sags skyld, så vil der være en naturlighed over de anstrengelser og ansvar, der nu kræves, mens det for mennesker med kun meget lidt betoning af Saturn i fødselshoroskopet vil føles som at køre ind i en mur af begrænsninger, ansvar og virkelighed, der i den grad vælter dem omkuld.

Jeg har selv en Stenbukke ascendant med kvadrat til Saturn, så en del af mig er altid tunet ind på Saturn på godt og ondt. Da jeg løb ind i den første Saturn runde blev min hustru gravid med mit første barn. Det var for mig helt naturligt, at der fulgte en hel masse ansvar og begrænsninger med i kølvandet på min nye identitet som far og forsørger af familien. Om et par år når jeg til den anden Saturn runde. Spændende hvilke overvejelser omkring alderdom jeg skal ind i. Imidlertid når jeg lige at øve mig lidt i at være ekstra struktureret og ansvarlig. Saturn laver nemlig spænding til mit t-kvadrat. Det er alvor nu, tid til at være ekstra vågen, kende mine begrænsninger og tage de nødvendige ansvar i mit liv. Med andre ord - se virkeligheden i øjnene på godt og ondt. Godt jeg har en Stenbukke ascendant.0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page